پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، لازمه تقابل ایدئولوژیک ما با دنیای غرب را تحول در علوم انسانی و اسلامی سازی آن برشمرد.

حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، اسلامی سازیِ علوم انسانی را در سایه همت جمعی حوزه و دانشگاه امکان پذیر دانست و گفت: بی شک در شرایط کنونی یکی از ضروری ترین مسایل برای رشد و تعالی کشور، تلاش به منظور تحول عمیق در علوم انسانی و اسلامی سازی آن است.

وی همچنین افزود: از جمله لوازم و مقدمات اسلامی سازیِ علوم انسانی، همت جمعی حوزه و دانشگاه و اندیشه ورزی نخبگان آن ها در این باره است.

رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعیِ این پژوهشگاه ادامه داد: البته خوشبختانه چند سالی است که این حرکت شروع شده اما باید تقویت شود تا در ادامه شاهد برکات و دستاوردهای بیشتر آن باشیم.

وی همچنین تاکید کرد: ضرورت تحول اساسی در علوم انسانی به سمت و سوی آموزه های اسلامی از این روست که ما امروز در یک تقابل جدی ایدئولوژیک با نظام لیبرالیستی و اومانیستی غرب هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم اضافه کرد:  طبعاً یکی از الزامات این نبرد تمام عیار این است که ما به نقد جدی علوم انسانی رایج که متاثر از اندیشه و فرهنگ غربی است، بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: واقعیتی که وجود دارد این است که علوم انسانیِ فعلی به دلیل ناکارآمدی در حوزه های مختلف اقتصادی، تربیتی، علمی ، اخلاقی  و ... نمی تواند ما را به سرمنزل مقصود برساند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در خاتمه بیان داشت: یکی از اساسی ترین بایسته ها در عرصه تحول در علوم انسانی، مدیریت علمی در جهت بهره گیری هر چه بهتر از ظرفیت های انسانی است تا انشاالله برای حضور فکری همه جامعه علمی کشور در این باره ، زمینه سازی لازم صورت گیرد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha